Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Θέλω να δω το γραπτό μου. Μπορώ;"


Πολλοί μαθητές επιθυμούν να δουν ένα ή περισσότερα γραπτά τους από τις Πανελλαδικές εξετάσεις, όμως η πλειοψηφία λανθασμένα πιστεύει πως δεν μπορεί. Η αλήθεια είναι πως όσοι εξετάστηκαν την συγκεκριμένη σχολική χρονιά, έχουν αυτό το δικαίωμα.

Σε περίπτωση που και εσείς θέλετε
να δείτε γραπτά σας, θα πρέπει να κάνετε μια αίτηση στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνσηση όπου υπάγεται το σχολείο σας, από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου. Την αίτηση αυτή μπορείτε να την υποβάλετε οι ίδιοι, είτε να εξουσιοδοτήσετε έναν νόμιμο εκπρόσωπο (π.χ. κηδεμόνα).

Μαζί με την αίτηση, υποβάλετε και ένα παράβολο των 50 ευρώ για την επίδειξη έως και τριών γραπτών ή 80 ευρώ για την επίδειξη περισσοτέρων. Το παράβολο εκδίδεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά από την εφαρμογή του e-Παραβόλου στον ΚΑΕ 3743, με ονομασία "παράβολα επίδειξης γραπτών δοκιμίων Πανελληνίων Εξετάσεων".

Η επίδειξη γίνεται κατά την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου, στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση όπου υποβάλλατε την αίτηση. Η Διεύθυνση ανακοινώνει χρονοδιάγραμμα, το οποίο μπορεί να διαφέρει από περιοχή σε περιοχή (έως τον Δεκέμβριο), ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών.

Πριν κινήσετε την διαδικασία, καλό είναι να γνωρίζετε πως τα γραπτά που επιδεικνύονται είναι φωτοτυπημένα, δεν δίνονται τα πρωτότυπα. Επομένως, δεν αλλάζει η βαθμολογία σας, απλώς βλέπετε αναλυτικά το γραπτό σας με τις διορθώσεις/σημειώσεις των βαθμολογητών. Βλέπετε μόνοι σας το γραπτό σας ή (εάν το ζητήσετε) με την παρουσία γονέα/κηδεμόνα.

Τα αντίγραφα των αιτήσεων που ζητούν επίδειξη γραπτών Ειδικών μαθημάτων (ξένη γλώσσα, μουσικό μάθημα, γραμμικό ή ελεύθερο σχέδιο), όπως επίσης και τα μαθήματα αρχιτεκτονικό σχέδιο και γραφιστικές εφαρμογές των ΕΠΑΛ, διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων, Τμήμα Α', της Κεντρικής υπηρεσίας του Υπ. Παιδείας. Στην προκειμένη περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνεστε για το γραπτό σας στον χώρο και χρόνο που η Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων θα ανακοινώσει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στο τέλος της εβδομάδας οι βάσεις των Σχολών (2016)

Καθώς πλησιάζει η ημέρα που θα γνωστοποιηθούν οι βάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, κορυφώνεται η αγωνία για όσους πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς επίσης και για τις οικογένειές τους. Τα αποτελέσματα

Λιγότερο μάθημα, περισσότερο διάβασμα

Η φετινή χρονιά περισσότερο από κάθε άλλη θα θυμίζει εξεταστικό... μαραθώνιο. Με τις διδακτικές ώρες πολύ μειωμένες ,

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016: Υπολόγισε τα μόρια με ένα κλικ!

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει δημιουργήσει εφαρμογή για τον υπολογισμό