Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο τέλος της εβδομάδας οι βάσεις των Σχολών (2016)



Καθώς πλησιάζει η ημέρα που θα γνωστοποιηθούν οι βάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, κορυφώνεται η αγωνία για όσους πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς επίσης και για τις οικογένειές τους. Τα αποτελέσματα
επρόκειτο να αναρτηθούν στις 26/8/2016, όμως τελικά, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας, αναμένεται να είναι διαθέσιμα την Τετάρτη 24/8/2016 στις 10:00 π.μ.

Φέτος μετείχαν 103.402 τελειόφοιτοι και απόφοιτοι Λυκείου, διεκδικώντας μία από τις 69.985 θέσεις (43.855 στα ΑΕΙ και 26.130 στα ΤΕΙ). 

Εκτός από τις αλλαγές στην διαδικασία των εξετάσεων, φέτος πρόκειται να δούμε σημαντική διαφοροποίηση στην κατανομή των Σχολών. Το δεδομένο αυτό προκύπτει από την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων, που δείχνουν πως πολλές, άλλοτε υψηλόβαθμες, σχολές θα έχουν κατακόρυφη πτώση βάσεων, ενώ άλλες, που τα προηγούμενα χρόνια χαρακτηρίζονταν χαμηλόβαθμες, θα σημειώσουν άνοδο. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, είχε τονιστεί ότι οι υποψήφιοι φοιτητές (ειδικότερα της φετινής χρονιάς) έπρεπε να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο τους τις σχολές που επιθυμούν με σειρά προτίμησης, χωρίς να επηρεάζονται από τις βάσεις των προηγούμενων ετών.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. Εκεί, θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τον οκταψήφιο κωδικό που σας έχει δοθεί και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών στοιχείων σας (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Για να δείτε την Σχολή και το Τμήμα εισαγωγής σας, πατήστε κλικ στην εικόνα!


ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λιγότερο μάθημα, περισσότερο διάβασμα

Η φετινή χρονιά περισσότερο από κάθε άλλη θα θυμίζει εξεταστικό... μαραθώνιο. Με τις διδακτικές ώρες πολύ μειωμένες ,

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016: Υπολόγισε τα μόρια με ένα κλικ!

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει δημιουργήσει εφαρμογή για τον υπολογισμό