Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό



Από σήμερα, Τετάρτη 15/6/2016, είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας η εφαρμογή Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού. 

Σε αυτή την σελίδα θα βρείτε οδηγίες
χρήσης της εφαρμογής, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις (όπως: βαθμολογίες, σχολές, προτιμήσεις σχολών, έντυπο μηχανογραφικό δελτίο με οδηγίες συμπλήρωσης και το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο).

Οι υποψήφιοι μπορείτε να μπείτε (συμπληρώνοντας τον κωδικό εξετάσεων και τον κωδικό ασφαλείας που προμηθεύεστε από το σχολείο σας) και να δημιουργήσετε ένα πρόχειρο μηχανογραφικό δελτίο από τώρα, όμως η οριστική υποβολή θα είναι δυνατή μετά την ανακοίνωση των βαθμών.

Μόλις οριστικοποιήσετε το μηχανογραφικό σας δελτίο, αυτό αποκτά μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου και θα κληθείτε να το εκτυπώσετε και να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή.

Μέχρις ότου λήξει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων, έχετε τη δυνατότητα να τροποποιήσετε τις επιλογές σας. Αν έχετε κάνει οριστικοποίηση, τότε το τροποποιείτε κάνοντας αναίρεση της οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου.

Την Παρασκευή 8/7/2016 η προθεσμία λήγει.

Μετά το πέρας της προθεσμίας, δεν μπορείτε να κάνετε καμία τροποποίηση. Γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι το έχετε συμπληρώσει σωστά και πως δεν έχετε παραλείψει κάτι.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ειδικά φέτος δεν μπορεί να προβλεφθεί με ασφάλεια η διακύμανση των βάσεων ανά σχολή και πόλη, ούτε και να γίνει σύγκριση με τις περσινές, αφού τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα μειώθηκαν, ο προφορικός βαθμός (σχολική βαθμολογία) δεν συνυπολογίζεται στα μόρια και πολλές σχολές είτε έχουν συγχωνευθεί, είτε δεν δέχονται νέους φοιτητές.

Επομένως, δηλώστε όλες τις σχολές που σας ενδιαφέρουν με σειρά προτίμησης, χωρίς να επηρεαστείτε από τις βάσεις προηγούμενων ετών ή από τις εκτιμήσεις επιτήδειων.

Τέλος, όπως κάθε χρονιά, η ανακοίνωση των βάσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένεται λίγο μετά την 20η Αυγούστου.


Για να μπεις στην εφαρμογή κάνε ένα κλικ στην εικόνα!



Δες ακόμη:
  1. πως θα βρεις ηλεκτρονικά τους ΒΑΘΜΟΥΣ
  2. πως θα υπολογίσεις τα ΜΟΡΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στο τέλος της εβδομάδας οι βάσεις των Σχολών (2016)

Καθώς πλησιάζει η ημέρα που θα γνωστοποιηθούν οι βάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, κορυφώνεται η αγωνία για όσους πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς επίσης και για τις οικογένειές τους. Τα αποτελέσματα

Λιγότερο μάθημα, περισσότερο διάβασμα

Η φετινή χρονιά περισσότερο από κάθε άλλη θα θυμίζει εξεταστικό... μαραθώνιο. Με τις διδακτικές ώρες πολύ μειωμένες ,

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016: Υπολόγισε τα μόρια με ένα κλικ!

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει δημιουργήσει εφαρμογή για τον υπολογισμό