Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εξετάσεις ανάδειξης χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών από το CTY

Το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια
και την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έφεραν την λειτουργία του CTY στην Ελλάδα από το 2013. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα με εξελιγμένες διδακτικές μεθόδους, για τους μαθητές που αγαπούν τη μάθηση.

Το CTY ή αλλιώς Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά, διεξάγει εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου, που απευθύνονται σε μαθητές Β' Δημοτικού έως Γ' Γυμνασίου. Στόχος είναι να αναδειχθούν ταλαντούχα παιδιά από διάφορες χώρες του κόσμου, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά προγραμμάτων, ανάλογα των ικανοτήτων τους.

Οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στις θετικές και στις ανθρωπιστικές επιστήμες και θα είναι επιπέδου ανάλογου με την ηλικία των υποψηφίων. 

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω  της ιστοσελίδας του Κέντρου για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά  cty-greece.gr/el/exams, όπου δίνονται αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις. Σημειώνεται πως δεν χρειάζεται προετοιμασία για τον διαγωνισμό, ωστόσο οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν διαγωνίσματα προσομοίωσης στην Ιστοσελίδα του Κέντρου.

Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων εγγραφής, καθώς επίσης και οι ημερομηνίες εξετάσεων διαφέρουν ανά πόλη. Για την Τρίπολη, η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 18/1/2016, ενώ οι εξετάσεις διεξάγονται στις 24/1/2016.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στο τέλος της εβδομάδας οι βάσεις των Σχολών (2016)

Καθώς πλησιάζει η ημέρα που θα γνωστοποιηθούν οι βάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, κορυφώνεται η αγωνία για όσους πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς επίσης και για τις οικογένειές τους. Τα αποτελέσματα

Λιγότερο μάθημα, περισσότερο διάβασμα

Η φετινή χρονιά περισσότερο από κάθε άλλη θα θυμίζει εξεταστικό... μαραθώνιο. Με τις διδακτικές ώρες πολύ μειωμένες ,

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016: Υπολόγισε τα μόρια με ένα κλικ!

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει δημιουργήσει εφαρμογή για τον υπολογισμό