Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 Οκτωβρίου: Σχολεία ανοιχτά, αλλά χωρίς μαθήματα!

Σύμφωνα με απόφαση που πήρε κατά την διάρκεια της προηγούμενη σχολικής χρονιάς το ΥΠΟΠΑΙΘ, κάθε πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου (εν προκειμένω 5 Οκτωβρίου) θα αφιερώνεται αποκλειστικά σε αθλητικές δραστηριότητες που θα οργανώνονται από
τα σχολεία.

Αυτό συμβαίνει γιατί η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου θεσμοθετήθηκε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Ο θεματικός άξονας της φετινής χρονιάς θα είναι "Σχολικός Αθλητισμός - Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα".

Σε κάθε σχολείο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει για τον τρόπο διεξαγωγής της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Θα περιλαμβάνονται αθλητικές ασκήσεις, χορός, παιχνίδια, κείμενα, ταινίες και διαδραστικός αναστοχασμός, ανάλογα με το ηλικιακό επίπεδο των παιδιών και τις υποδομές κάθε σχολείου, που πρέπει να σχετίζονται με το πνεύμα του σχολικού αθλητισμού.

Η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα είναι ανοιχτή προς παρακολούθηση από το ευρύτερο κοινό.

Κάθε σχολείο έχει την δυνατότητα να φωτογραφήσει ή να βιντεοσκοπήσει την εκδήλωση.

Τέλος, πρόκειται να πραγματοποιηθεί Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός στην δημιουργία ταινιών μικρού μήκους σε συνεργασία με την εκπαιδευτική ραδιοτηλεόραση του ΥΠΟΠΑΙΘ με τον ίδιο θεματικό άξονα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στο τέλος της εβδομάδας οι βάσεις των Σχολών (2016)

Καθώς πλησιάζει η ημέρα που θα γνωστοποιηθούν οι βάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, κορυφώνεται η αγωνία για όσους πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς επίσης και για τις οικογένειές τους. Τα αποτελέσματα

Λιγότερο μάθημα, περισσότερο διάβασμα

Η φετινή χρονιά περισσότερο από κάθε άλλη θα θυμίζει εξεταστικό... μαραθώνιο. Με τις διδακτικές ώρες πολύ μειωμένες ,

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016: Υπολόγισε τα μόρια με ένα κλικ!

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει δημιουργήσει εφαρμογή για τον υπολογισμό