Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πανελλαδικές 2016: Δύο τρόποι εξέτασης και διπλό μηχανογραφικό για τους φετινούς υποψηφίους

Δίνεται η ευκαιρία στους φετινούς υποψηφίους ΑΕΙ και ΤΕΙ που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή ή στην σχολή προτίμησής τους, να επιλέξουν τον τρόπο εξέτασης που επιθυμούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016.


Οι τρόποι εξέτασης, για τους φετινούς υποψηφίους και μόνο, θα είναι δύο:
  1. Μπορούν να εξεταστούν στα ίδια μαθήματα που διαγωνίστηκαν φέτος, 6 συνολικά, με μειωμένη εξεταστέα ύλη, όπως ορίζεται για την νέα σχολική χρονιά. Σε αυτή την περίπτωση, θα συμπληρώσουν το παλιό μηχανογραφικό δελτίο, δηλαδή αυτό που κλήθηκαν να συμπληρώσουν φέτος.
  2. Εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του 2016 σύμφωνα με το νέο σύστημα, τότε θα διαγωνιστούν σε 4 μαθήματα. Επομένως, θα καταθέσουν το νέο, αναθεωρημένο μηχανογραφικό που θα τους δοθεί.
Ωστόσο, εάν θέλουν να αποφύγουν τις εξετάσεις, μπορούν να διατηρήσουν τις φετινές βαθμολογίες τους και να διεκδικήσουν μια θέση από το ποσοστό του 10%.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στο τέλος της εβδομάδας οι βάσεις των Σχολών (2016)

Καθώς πλησιάζει η ημέρα που θα γνωστοποιηθούν οι βάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, κορυφώνεται η αγωνία για όσους πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς επίσης και για τις οικογένειές τους. Τα αποτελέσματα

Λιγότερο μάθημα, περισσότερο διάβασμα

Η φετινή χρονιά περισσότερο από κάθε άλλη θα θυμίζει εξεταστικό... μαραθώνιο. Με τις διδακτικές ώρες πολύ μειωμένες ,

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016: Υπολόγισε τα μόρια με ένα κλικ!

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει δημιουργήσει εφαρμογή για τον υπολογισμό